"Valter"

Idemo zajedno

Na najljepšem krovu zgrade u Tuzli obilježeni Evropski dani parkova

Spread the love
Danas na lijepo uređenom krovu  zgrade u ulici ZAVNOBiH br 7, odmah iza upravne zgrade Grada Tuzle, obilježen Evropski dani parkova, sa namjerom i primjerom i za druge, da je realizovanin projekat stanara ove zgrade pod nazivom “Zelena bašta” u saradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice Tuzla.
Ovaj dio građana Tuzle, iz ove zgrade uložio je mnogo truda a i sredstava da za svoje komšije uredi ugodan prostor sa mnogo zelenila, cvijeća i uz ugodno druženje i odmor, naravno uz kafu i predivan pogled sa 9. sprata na naš grad.
Danas je priređen i okrugli stol sa gostima i razgovorom kako još više zainteresovati i građane iz ostalih zgrada koji imaju ravne krovove na zgradama, a tkođer na ovaj okrugli stol su bili pozvane i određene institucije koje se nažalost nisu odzvale na ovo lijepo druženje.
Ipak, na radost svih koji ovaj grad vole, ideja se polako širi i uskoro na Slatini počinje da se uređuje još jedna terasa. Danas malim koracima, a sutra možda i većim, Tuzla je ipak počela da korača ka jednom cilju, da i njeni krovovi jednog dana budu u zelenilu kao i u nekim gradovima Evrope i svijeta.
Ipak ima i izuzetaka koji su se odazvali na ovo druženje, kako neko kaza nebu pod oblake, na 9. sprat zgrade, kao što uvijek i svuda pruža podršku profesorica Marica Petrović, predsjednik Eko Zelenih TK-a prof. Muhamed Omerović, predstavnici Grave osiguranja, BAM servisa za održavanje zgrada, i Plave poliklinike Tuzla.