"Valter"

Idemo zajedno

Novi uspjeh mlade plivačice Zerine Vrabac na Međunarodnom plivačkom mitingu u Bečeju

Spread the love

U subotu 12.11.2022. godine u Bečeju je održan je Međunarodni plivački miting “Bečejska Zvezda” u organizaciji plivačkog kluba ”Swim Star” iz Bečeja. Plivalo se u 25 metarskom  bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem. Na ovom velikom plivačkom takmičenju nastupilo je 247 plivačica i plivača iz 20 plivačkih klubova iz 3 države: Rumunije, Srbije i Bosne i Hecegovine.

Plivački klub „Zmaj-Alpamm“ Tuzla je uzeo učešće sa jednom takmičarkom, Zerina Vrabac (2010 godište).

U izuzetno jakoj konkurenciji Zerina je, iako bez adekvatnih treninga u bazenu preko godinu dana, osvojila 3 zlatne medalje i 1 pehar u C kategoriji za djevojčice 2010 godište u sljedećim disciplinama:

  • 100 delfin, 1. mjesto,
  • 100 mješovito, 1. mjesto,
  • 100 prsno, 1. mjesto.
  • U ukupnoj ženskoj konkurenciji Zerina je prema FINA bodovima zbirom dvije discipline zauzela 1. mjesto i osvojila pehar za najuspješniju plivačicu u C kategoriji za djevojčice 2010 godište.

Zerinin uspjeh je plod njegovog velikog rada, truda i talenta, stručnog rada naših trenera, te još večeg zalaganja njenih roditelja. Čestitamo Zerini i želimo joj puno sreće i uspjeha u nastavku svoje uspješne plivačke karijere.

Napominjemo da Zerina i svi ostali tuzlanski plivači (njih preko 500) od 27.06.2021. godine zbog zatvaranja bazena u hotelu Tuzla (koji jedini posjeduje uslove za takmičarsko/trenažno plivanje) nemaju adekvatne uslove gdje da treniraju najzdraviji i sport koji oni vole najviše na svijetu. Za one koji ne znaju, samo prije nekoliko godina tuzlansko plivanje i tuzlanske plivačice i plivači bili najbolji u državi, standardni reprezentativci na svim velikim takmičenjima, te dva puta učesnici Olimpijskih igara. Sada nažalost bez adekvatnih infrastrukturnih uslova, bez masovne obuke neplivača i ovaj sport umire u našem gradu, dok su stotine djevojčica i dječaka prepušteni ulici.