"Valter"

Idemo zajedno

Amel Tuka družio se jučer s mališanima, polaznicima obuke UMiD Kids

Spread the love

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka družio se jučer s mališanima, polaznicima obuke UMiD Kids i učio ih koliko je disciplina važna u životu svakoga od nas i za ostvarivanje vrhunskih rezultata.Kako bi mališani i praktično naučili šta je disciplina u sportu, Tuka je organizirao kratku utrku s djecom. Istovremeno su učili kako se ponijeti kada pobijede, odnosno kako prihvatiti poraz i naučiti lekcije iz tog iskustva.

Tuka je kazao da ga druženje s djecom odmara i da se trudi što više slobodnog vremena provoditi s njima.

– Moram priznati da mi je stvarno bilo lijepo i ugodno druženje s našom dječicom. Zaista su bili radoznali, imali su hiljade pitanja i drago mi je da sam im upravo ja mogao podijeliti svoje iskustvo i odgovoriti na njihova pitanja. Također, sretan sam jer su i oni meni odgovarali na pitanja šta žele biti u budućnosti i čime se žele baviti – rekao je Tuka.

Fokus druženja, dodao je, bila je disciplina, a kroz primjer su mališani uvidjeli koliko je važna za bilo šta čime se budu bavili u životu.

UMiD Kids je edukativno-interaktivni program za djecu koji se sastoji od 12 modula koji obrađuju teme važne za intelektualni, emocionalni i sociološki razvoj djeteta.

Cilj ovog programa jeste da djeca postanu sigurnija, imaju veće samopouzdanje, bolju povezanost s roditeljima, školom, prijateljima i prijateljicama, te da postignu širu i jasniju sliku o sebi, drugima i svijetu u kojem žive, da razviju osjećaj za sebe i druge.

UMiD Kids provodi Institut za razvoj mladih KULT, a pohađaju ga mališani uzrasta od 8 do 10 godina. Svi troškovi nastali tokom provođenja obuke su besplatni za roditelje zahvaljujući podršci Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH, saopćeno je iz KULT-a.