"Valter"

Idemo zajedno

AMICA EDUCA: Svečano obilježeno 25 godina vrijednog rada i postojanja

Spread the love

U Međunarodno galeriji portreta u Tuzli, Udruženje Amica Educa Tuzla je prigodnim obilježavanjem proslavilo 25 godina rada i postojanja.

Od 1996. godine do danas, Amica Educa je prešla dug put razvoja i uvijek uzlaznom putanjom prevladavajući različita prepreke uobičajene za jednu nevladinu organizaciju, kao i za društvo i državu u kojoj se nalazi. O preprekama i izazovima  ne žele pričati, jer one su ionako za njih bile prilike za učenje.

Ono što žele pokazati jesu njihovi uspjesi, uticaji i promjene koje su potaknuli kod onih osoba koji su im ukazali povjerenje i uključili se u njihove aktivnosti.

A u 25 godina bilo ih je zaista mnogo i bilo je iznimno teško odabrati najreprezentativnije  i najsnažnije promjene koje su se desile kad njih, jer za njih je od ogromnog značaja svaka mala promjena na bolje  i svaki mali korak prema naprijd, što sami i istiću.

Mnogo projekata, radionica, publikacija, seminara iz raznih oblasti je realizovano u kući Amice Educe te van kuće i teško ih je sve nabrojati, a sve to je odradio tim na čelu sa: Direktorica Selma Aličić, Ivona Erdeljac program direktor, Merima Salihbegović pedagogina-psihologinja, Aida Trnačević socijalna radnica, Selma Mustačević koordinator gender projekata, Tenzila Hujdur administratorica, Alma kahrimanović uposlenica i Nesiba Ahmetović računovotkinja.

Čestitke da i dalje uspješno radite i pomažete onim osobama kojima je vaša pomoć potrebna.