"Valter"

Idemo zajedno

Bajević: Vjerujem da smo kvalitetniji od Iraca

Spread the love

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske sutra će na stadionu “Grbavica” u Sarajevu igrati utakmicu polufinala baraža za nastup na Evropskom prvenstvu.

Selektor seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević vjeruje da je bh. selekcija trenutno kvalitetnija od sutrašnjeg protivnika, ali upozorava da će reprezentativci naše zemlje to morati pokazati na terenu zalaganjem i odgovornom igrom.

Ističe da će selekcija Sjeverne Irske, protiv koje će BiH sutra igrati polufinale baraža za nastup na Evropskom prvenstvu, imati veliki motiv za pobjedu.

– Oni su takva reprezentacija, na svakoj utakmicu daju sve od sebe. Možda smo mi kvalitetniji po tehnici, trčanju ili nečem drugom, ali na tim našim kvalitetima možemo graditi igru i očekivati najbolje – rekao je selektor.

Dodaje da od igre zavisi ko će sutra dobiti priliku.

– Surašnja utakmica je važnija od onih u Ligi nacija. Igrači će dobiti šansu, ali vidjet ćemo protiv koga – zaključio je Bajević.

Navodi da je odredio sastav za sutrašnji meč osim jedne pozicije o kojoj još uvijek razmišlja, te da ekipa nije trenirala penale, jer želi da igrači razmišljaju u drugom pravcu.

Rekao je da reprezentacija ima određenih problema od samog početka okupljanja, neki igrači poput Milana Đurića su dugo putovali do BiH, dok su neki igrači povrijeđeni.