"Valter"

Idemo zajedno

CHRISTIANE AMANPOUR: Reporterka CNN-a koja se proslavila u BiH objavila tužnu vijest: “Bolujem od raka”

Spread the love

Poznata novinarka američke tv mreže CNN-a, iransko-britanska državljanka Christiane Amanpour, objavila je u ponedjeljak na toj mreži da boluje od raka jajnika i da na nekoliko mjeseci ide na kemoterapiju, ne otkrivši hoće li se povući s televizije.

Protekla četiri tjedna bila su turbulentno razdoblje za mene jer mi je, kao i milijunima žena u svijetu, dijagnosticiran rak jajnika, rekla je 63-godišnja voditeljica koja trenutačno živi u Londonu.

Rekla da je “uspješno bila podvrgnuta kirurškoj operaciji kojom je uklonjen” rak i da joj sada predstoji “nekoliko mjeseci kemoterapije”

Voditeljica CNN-ove emisije koja nosi njezino ime “Amanpour” i glavna urednica međunarodnog servisa američke mreže postala je poznata široj publici po svojem izvještavanju o Zaljevskom ratu 1991. koji je izbio nakon invazije Iraka na Kuvajt 1990. Izvještavala je i o ratovima na području bivše Jugoslavije.

Osudila je genocid muslimana u Bosni ocijenivši da u “nekim situacijama jednostavno ne možemo biti neutralni: biti neutralan znači biti sudionik” u zločinu, rekla je.

Izvor:/ Jutarnji list/