"Valter"

Idemo zajedno

Cjelovčernji koncert Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla

Spread the love
U Ateljeu Ismet Mujezinović održan je cjelovčernji koncert Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla kao i polaznika Male škole klavire “Lege Artis” Tuzla, a u čast domovini.
Ovo je već drugi put da najmlađi članovi Lege Artis-a nastupaju povodom Dana državnosti BiH, gdje uz najljepše dječije pjesmice i koregorafije čestitaju domovini praznik.
U punoj dvorani Atelje Ismet Mujezinović publika je imala priliku uživati u najljepšim izvedbama popularnih dječjih pjesmica kao što su: Nek svud ljubav sja, Djeca su ukras svijeta, Domovina, Kad bi svi ljudi na svijetu i druge pjesmice. Kao horski solisti nastupili su Majra Kovčić i Lamija Šehović dugogodišnje članice Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla. Horom rukovodi magistar muzičkih umjetnosti Jasmin Hasić uz asistenciju Ljiljanke Petrović i Andre Ilić.
Pored horske pjesme, publika je imala priliku da čuje po prvi puta i dvije polaznice Male škole klavira “Lege Artis” Tuzla Dinu Uzunić i Majru Kovčić koje su se predstavile sa po dvije kompozicije koje su spremile za ovaj koncert.
Ono što je poručeno sa koncerta jeste poziv roditeljima da upišu svoje dijete u Dječiji hor “Lege Artis” Tuzla ili Malu školu klavira gdje se upis vrši svakog ponedjeljka i četvrtka od 17 do 19 sati kada su i probe/časovi pomenutih ansambala.
Koncert su zajednički organizovali Centar za kulturu Tuzla i MOC “Lege Artis” Tuzla
Lege Artis Tuzla
(Napominjemo da su fotografije vlasništvo Lege Artis-a i moguće ih je objavljivati kao i informacija da sva djeca imaju pristanak roditelja za objavu fotografija na portalima)