"Valter"

Idemo zajedno

Gradonačelnik Zijad Lugavić uručio Nagrade Grada Tuzle učenicima, studentima i sportistima za ostvaren natprosječan uspjeh u prethodnoj godini

Spread the love

Danas je u međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli održan svečani prijem na kojem su članovi gradske uprave Grada Tuzla zajedno sa gradonačelnikom Tuzle Zijadom lugavićem uručili Nagrade Grada Tuzle za učenike, studente koji su ostvarili naprosječan uspjeh i sportiste koji su ostvarili uspješne rezultate na takmičenjima u 2022. godini.

Ove godine dodijeljeno je ukupno 109  Nagrada Grada Tuzle u vrijednosti od 70.000,00 KM. Nagrade su, na osnovu javnog poziva, zasluženo dodijeljene pojedincima koji su ostvarili postignuća u svojim područjima djelovanja.

U toku preuzimanja Nagrada prisutnim se obratio i gradonačelnik Grada Tuzla Zijad Lugavić:

Nagrade Grada Tuzle dobili su: 5 učenika/učenica generacije srednjih škola; 33 učenika/učenice i studenti/studentice koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim takmičenjima; 50 studenata/studentica s najnižom prosječnom ocjenom 9,50; 21 sportista/sportistkinje koji su Odlukom Sportskog saveza grada Tuzle proglašeni najuspješnijim sportistima u prethodnoj godini.