"Valter"

Idemo zajedno

“Između memorije i zaborava” slike iz prošlosti Tuzle

Spread the love

U našem gradu sinoć je u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli”na Trgu Slobode održana izložba fotografija “Između memorije i zaborava” u organizaciji Narodne i univerzitetske biblioteke”Derviš Sušić” Tuzla.
Prisutnima se u ime zaposlenika Biblioteke obratila direktorica ove ustanove Mirna Trifkovic, te u ime Grada Tuzla Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla koja je i otvorila ovu izložbu. Program je vodila Amela Galešić, a za muzički ugođaj bio je zadužen mladi gitarista Tarik Sakić.
Prema riječima direktorice Trifković ovom izložbom predstavljeno je 26 panoa na kojima se mogu vidjeti fotografije Grada Tuzla koje su nastale krajem 50-ih i početkom 60-ih godina prošlog stoljeća, a koje osvjetljavaju historiju našeg grada, kao i specifičnosti tuzlanskog kulturnog naslijeđa, te vjerujemo da će potaknuti sjećanje na Tuzlu, kakvom je pamte starije generacije naših sugrađana.

Nakon pogledane izložbe prisutni su se mogli poslužiti hladnim bezalkoholnim pićem i slasticama koji su pripremili iz firme Deli Catering Tuzla.