"Valter"

Idemo zajedno

“Ja ne pomažem ženi u kućanskim poslovima. Ne treba joj pomoćnik nego partner”

Spread the love

MIŠLJENJE jednog muškarca o kućanskim poslovima,

“Prije nego što krenete bacati drvlje i kamenje na mene, dozvolite da vam objasnim zašto ne pomažem svojoj ženi oko kućnih poslova”, započeo je on svoju ispovijest.

Kako kaže, jednog mu je dana u goste došao prijatelj s kojim je popio kafu i rakijicu, a potom je domaćin ustao i rekao da mora oprati suđe.

“Prijatelj me pogledao kao da nisam normalan. S mješavinom divljenja i zbunjenosti je rekao: ‘Lijepo što pomažeš svojoj ženi. Ja svojoj ne pomažem zato što nikad nije rekla hvala za sve ono što sam joj pomagao. Prošle sedmice sam usisao kuću, a ona ni jednom nije rekla hvala.’ Sjeo sam pored njega i pogledao ga ravno u oči: ‘Ja ne pomažem svojoj supruzi’, rekao sam ozbiljno: ‘Moja supruga ne treba pomoćnika, potreban joj je partner. Ja sam njen partner i u kući posao dijelimo partnerski. To što ja obavljam posao, ne znači da joj pružam pomoć'”, ispričao je muškarac.

Dodao je da on ne pomaže supruzi da očisti kuću jer i on živi u toj kući i mora je čistiti.

“Ne pomažem supruzi kad skuham ručak jer sam i ja gladan i moram jesti. Muškarac više nema obvezu hraniti obitelj, ali zašto žena još uvijek mora glumiti domaćicu i kuharicu? Ne pomažem supruzi da pere posuđe jer sam i ja koristio to posuđe. Ne pomažem ženi oko djece jer su to i moja djeca i moja dužnost je da se brinem o njima jer sam im ja otac. Ne pomažem ženi da slaže odjeću, da je pere, pegla jer je to i moja odjeća i odjeća moje djece. Ja nisam pomagač u ovoj kući, ja u njoj živim. A što se tiče pohvale: kada si ti zadnji put rekao ‘hvala’ svojoj supruzi što svaki dan kuha, čisti, pere, brine o djeci?” poručio je.

Dodao je da ga je prijatelj zbunjeno gledao, izgledao je kao da nije shvatio ni riječi,

“Moj savjet muškarcima je da se ostave mačo gluposti i da budu ravnopravni partneri svojim ženama. Ne dozvolite da budete gost u svojoj kući, u životu svoje djece”, zaključio je muškarac