"Valter"

Idemo zajedno

Jasmin Imamović razgovarao sa predstavnicima UNDP-a o obnovi Mejdana

Spread the love

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, susreo se danas sa predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP u BiH), i to sa Raduškom Cupać, voditeljicom Sektora za energiju i okoliš i Sinišom Ubiparipovićem, šefom Regionalne kancelarije Doboj.

Tema sastanka je bila obnova Sportsko kulturno privrednog centra Mejdan, nakon nedavne poplave. Gradonačelnik se zahvalio predstavnicima UNDP u BiH na brzoj reakciji i predloženim mogućnostima zajedničke obnove Mejdana:

„Mi već više od deset godina uspješno sarađujemo sa UNDP u BiH, na različitim projektima, i imamo samo pozitivna iskustva. Zahvaljujem UNDP u BiH na saradnji na različitim projektima, pogotovo zahvaljujem sada na njihovoj ponudi da nam pomognu.

Sigurno je da smo sa UNDP-jem mnogo jači nego sami i zajedno ćemo obnoviti Mejdan i to sa ciljem da ovu nepriliku pretvorimo u priliku, da Mejdan bude bolji nego što je bio prije poplave. Jako je važno da imamo snagu kontinuiteta, a UNDP i Grad Tuzla imaju kontinuirano dobru i uspješnu saradnju”,istaknuo je Jasmin Imamović.