"Valter"

Idemo zajedno

Jubilej 25 godina BKC TK: Centralni dio manifestacije od 23. do 25. novembra

Spread the love

Bosanski kulturni centar  Tuzlanskog kantona, završnu manifestaciju obilježavanja 25 godina od osnivanja BKC-a održat će 25. novembra na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, ujedno kao i centralnu proslavu ovog praznika na nivou Tuzlanskog kantona.

Program obilježavanja jubileja 25 godina od osnivanja JU BKC TK počeo je 16. septembra 2022. godine izložbom koja je krunisala 25 godina umjetničkog rada akademskog slikara Harija Ejubovića, a obilježavanje vrijednog jubileja je zajedno sa našim partnerima nastavljeno nizom prigodnih programa, kao što su višednevne manifestacije, okrugli stolovi, javne tribine, koncerti, pozorišne predstave i drugi programi koji će trajati sve do 25. novembra 2022. godine kada je planirana završna i centralna manifestacija.

Centralni dio manifestacije je trodnevni program od 23. do 25. novembra 2022. u okviru kojeg je planirano više programa.

 23. novembar 2022.

–19.00 – revijalno folklorno veče na sceni Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona u okviru kojeg će nastupiti: GKUD Bosna Tuzla, UKUD Zvonko Cerić Tuzla, GDOFA Tuzla, FA Panonija Tuzla, OKC Lipe Doboj Istok i KUD 2. juni Stanić Rijeka – Doboj Istok.

 24. novembar 2022.

–18.00 – Otvaranje izložbe „Žene u ratu“ (UG Borkinje ARBiH, Arhiv Federacije BiH, 2. pješadijski puk OS BiH i JU BKC TK)

-19.00 – Tuzlanska premijera dokumentarnog film „Bosna“ autorice Arijane Saračević Helać i razgovor sa autoricom

25. novembar 2022.

– 11:00 – Svečana sjednica Skupštine TK i prigodan muzičko – scenski performans u produkciji JU BKC TK, sažet u priču o Bosni i Hercegovini i njenoj državotvornosti kroz vijekove, od Kraljevine Bosne do današnjih dana.

18:00 Premijera dokumentarnog filma o Sakibu Malkočeviću, „Sok do kraja“, autora Almira Šećkanovića.

Ulaz na događaje koje ćemo pijedinačno najaviti narednih dana (izuzev sjednice Skupštine TK koja će biti emitovana u direktnom TV prijenosu na RTV TK) je slobodan.