"Valter"

Idemo zajedno

Karim Benzema najbolji nogometaš Evrope

Spread the love

Na večerašnjoj UEFA-inoj ceremoniji u Istanbulu, tokom koje su izvučene grupe nove sezone Lige prvaka, dodijeljene su i nagrade onima koji su obilježili prethodnu sezonu evropskog nogometa.

Potpuno očekivano, nagradu za UEFA najboljeg igrača Evrope ponio je Karim Benzema. Francuski nogometaš vodio je svoj Real Madrid do nove titule prvaka Evrope, a i u Španiji je dominirao s madridskim klubom tako da nije bilo dileme ko će ponijeti titulu najboljeg igrača Starog kontinenta.

Ceremonija je otvorena UEFA predsjedničkom nagradom. Aleksandar Čeferin je uručio nagradu legendarnom treneru i nogometnom revolucionaru Arrigu Sacchiju koji je stvorio najmoderniji i najjači Milan u historiji s kojim je osvojio dvije titule prvaka Evrope.

Nakon toga uslijedio je žrijeb grupa, a onda su redom proglašavani najbolji na Starom kontinentu.

Nagradu za najbolju trenericu ponijela je Sarina Wiegman. Riječ je o selektorki nogometne reprezentacije Engleske koja je sa svojom ekipom osvojila historijsku titulu prvaka Evrope. Prethodno je ona to učinila i s Nizozemskom 2017. godine.

Potpuno očekivano, najbolji trener Evrope je Carlo Ancelotti. Slavni Italijan je s Real Madridom došao do svog četvrtog trofeja u Ligi prvaka. Prethodno je uzeo titulu prvaka Evrope s Milanom dva puta, a sada ima isto toliko trofeja i s Realom.

Najbolja nogometašica Evrope je sjajna Alexia Putellas. Nogometašica Barcelone je bila i najbolji strijelac Lige prvaka u prošloj sezoni, a onda je i postala prva igračica sa 100 ili više nastupa u dresu reprezentacije Španije.

 

Izvor: Agencije