"Valter"

Idemo zajedno

Klub SD BiH u Skupštini TK: Saopštenje za javnost

Spread the love

Klub poslanika Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine u Skupštini TK pozdravlja Odluku Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona da produži rok za uplatu premije osiguranja do 30.6.2021. godine i omogućavanje liječenja građana bez obzira na ovjeru zdravstvene knjižice.
Izražavamo žaljenje i razočarenje što ovo maltretiranje i ponižavanje vlastitih građana nije prekinuto i mnogo ranije.
Posljednjih mjeseci bez obzira da li je hladno ili je kiša, svjedoci smo ogromnih redova i kolona građana pred poslovnicama ZZO TK kako bi ovjerili zdravstvenu knjižicu i zalijepili markicu osiguranja u istu za sebe i članove svoje porodice.
Ovako iživljavanje, maltretiranje i ponižavanje vlastitih građana, stvaranje ovolikih gužvi u vrijeme pandemije koronavirusa, vjerovatno nije zabilježeno bilo gdje u svijetu.

Javno pitamo  samoproglašenu „ekspertnu“ Vlade TK  zar nije ovo trebalo prekinuti odmah, zar nije moguće u doba modernih informacionih tehnologija pronaći efikasniji način evidencije zdravstvenog osiguranja i doplate premije osiguranja za isto?

 

Podsjećamo javnost da je prethodna Vlada i skupštinska većina u junu prošle godine odobrila 10 miliona KM za uvođenje elektronskih knjižica. Zašto se stalo sa ovim projektom?
Klub poslanika SDBiH u Skupštini TK traži od Vlade i Zavoda zdravstvenog osiguranja TK da se što hitnije uvedu elektronske knjižice za sve korisnike zdravstvenog osiguranja i na taj način trajno prestane sa maltretiranjem vlastitih građana.

KLUB SDBIH U SKUPŠTINI TK