"Valter"

Idemo zajedno

Košarac: Naše kompanije zapošljavaju naše građane, kupujmo domaće!

Spread the love

Ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac građanima je uputio otvoreno pismo, u kojem je pozvao na kupovinu domaćih proizvoda.

Otvoreno pismo Košarca prenosimo u nastavku:

”Poštovani građani,

Suočeni smo sa globalnim izazovom uzrokovanim širenjem korona virusa, koji će definisati našu epohu. Odluke koje danas donosimo obilježiće naše društvo u godinama pred nama. U okolnostima kada je socijalna distanca najbolji način da brinemo jedni o drugima, ne smijemo se distancirati od solidarnosti.

Zato vas pozivam da zajedno pokažemo solidarnost prema domaćim privrednicima, koji posluju otežano u novonastalnim okolnostima. Naše kompanije zapošljavaju naše porodice, komšije, prijatelje, poznanike. Zapošljavaju naše građane!

Kupovinom domaćih proizvoda direktno pomažemo očuvanju postojećih i stvaranju novih radnih mjesta, što je u ovom vremenu neizvjesnosti od ključnog značaja.

Domaći proizvodi plod su napornog rada, zalaganja i odricanja naših proizvođača.

To nam garantuje kvalitet prepoznatljivog sadržaja. Zato vas pozivam da obratite pažnju prilikom kupovine i uvijek date prednost domaćim proizvodima, jer iza njih stoji trud naših ljudi.

Kupovinom domaćih proizvoda doprinosimo stabilnosti zdravstvenog i obrazovnog sistema, te penzionog fonda. Na taj način ćemo indirektno izraziti zahvalnost bespoštednoj borbi i nesebičnom zalaganju naših zdravstvenih i prosvetnih radnika, ali i pokazati brigu za naše građane treće životne dobi u okolnostima sa kojima smo suočeni.

Ohrabrujem vas da kupujete domaće proizvode, jer takva odluka gradi našu zajednicu i znači ulaganje u buduće generacije. Naša podrška domaćim privrednicima daje im i šansu i nadu za opstanak u ovim teškim vremenima.

Zato – kupujmo domaće, jer naše je bolje!”.