"Valter"

Idemo zajedno

Malo naše pažnje – toliko dječije radosti

Spread the love

Djeca su neizmjerna radost i sreća, na njima ostaje svijet i o njima ovisi budućnost.

Često se susrećemo sa problemima gdje se djeca koja su malo drugačija od drugih stavljaju u drugi plan samo zato što ne odgovaraju kalupima u koje ih se uporno pokušava ugurati.

Djeca sa poteškoćama u razvoju su prvenstveno djeca. Djeca koja zrače pozitivnošću, zaigrana i radosna bića koja neizmjerno žele otkriti i istražiti svijet oko sebe.

Šta je naš zadatak u svemu tome? Na nama je da im to pokažemo i omogućimo.

Bingo d.o.o u saradnji sa Radio Kameleonom i Tuzlanskim Valterom ruši barijere i svojim postupcima dokazuje i pokazuje da svi možemo biti jednaki i sretni.

 

U utorak 16. Septembra 2020. Godine organizovan je izlet u Zološki vrt Bingo za djecu sa višestrukim smetnjama iz centra „Koraci nade“ Tuzla .

(Centar ”Koraci” nade jeste dnevni centar za djecu sa višestrukim smetnjama u razvoju. Centar trenutno broji 200 korisnika. ”Koraci nade” pružaju edukaciju i rehabilitaciju djeci, a tako i  savjetodavni rad roditeljima u smislu psihološke podrške.)

Radost, razigranost, smijeh, pozitivna energija mogu opisati jučerašnji događaj, kako djece tako i svih ostalih koji su bili prisutni. Ekipu mališana srdačno su dočekali uposlenici Bingo d.o.o koji omogućili da taj dan nikome ništa ne zafali.

” Izlet u Zološki vrt su nam omogućili kopanija Bingo d.o.o, Radio Kameleon i naš prijatelj Valter Tuzlanski. Ovo su rijetke situacije kada naša djeca imaju neko organizovano druženje, izlete, a koji su itekako bitni za njihovu samosocijalizaciju i prihvatanje. Samim tim što istupamo u javnost i izlazimo dokazujemo da rušimo barijere, predrasude, da se djeca druže, da djeca nisu zatvorena negdje u nekom centru gdje se samo vrše neki tretmani. Tu je i druženje sa djecom, zabava, upoznavanje okoline kako bi pokazali da mi postojimo”, poručila je za Radio Kameleon Lejla Hodžić,   zaposlenica centra ”Koraci nade”.

Po dolasku u ”ZOO vrt Bingo” Tuzla napravili smo obilazak, pogledali čak 40 vrsta različitih životinja, nakon toga smo se zabavili u igraonicama. Oduševljenje i zadovoljstvo se moglo vidjeti na licima malih ljudi.  Na kraju zabave odmorili smo se u ugostiteljskom objektu ZOO vrta  gdje su štićenici centra uživali u poslijepodnevnom obroku.

Nadamo se da će u budućnosti biti još više ovakvih druženja za mališane, jer oni to zaista istinki zaslužuju.

Napisala i izvor Elma Demirović i Radio Kameleon