"Valter"

Idemo zajedno

Naša stranka TK: Naplaćivati naknadu za elektronsku prijavu ispita je čista pljačka studenata

Spread the love

Ovih dana na stranicama fakulteta Univerziteta u Tuzli postavljena je obavijest da će se elektronske prijave ispita naplaćivati 7.50 KM.

Držimo da je to skandalozna odluka uprave Univerziteta koja nema, niti može da ima bilo kakvo opravdano utemeljenje. Svaka papirna prijava ispita do sada se plaćala 0.50 KM, a uvođenje elektronske prijave trebalo je da olakša, ubrza i ukine troškove prijavljivanja ispita.

Odluka da se nakon uvođenja elektronske prijave ispita putem inače besplatnog google obrasca, ista ipak naplaćuje, za cilj ima pljačku studenata i zadržavanje prihoda Univerziteta preko njihovih leđa.

Tražimo da se nadležno Ministarstvo i Vlada TK odmah na odgovarajući način uključe kako bi se navedena odluka poništila.

Pozivamo nadležne da odmah ponište ovu sramotnu odluku koja se može smatrati vrijeđanjem inteligencije studenata i da prestanu sa donošenjem odluka koje otežavaju ionako teške uvjete studiranja, kao i da se posvete i insistiraju na reformama obrazovnog sistema u TK, jer studenti i građani očekuju da se počnu baviti suštinom, a ne formom, kao što je to slučaj sa elektronskim prijavljivanjem ispita na Univerzitetu u Tuzli, navodi se u saopštenju za javnost Naše stranke TK.