"Valter"

Idemo zajedno

Naša stranka ušla u koaliciju sa PDA u Tuzlanskom kantonu

Spread the love

Kantonalni odbor Naše stranke TK donio je odluku da uđe u novu Vladu TK, a odluku je potvrdilo je i Predsjedništvo stranke.

Tako je potvrđeno da će novu većinu u Tuzlanskom kantonu činiti SDP, PDA, SBB i Naša stranka.

Šef Kluba zastupnika NS u Skupštini TK Selim Bešlagić rekao je da je dogovor da sve stranke predlože veći broj kadrova, a da konačnu odluku o sastavu Vlade TK donese mandatar Kadrija Hodžić iz SDP-a. Navodno će broj ministara biti proporcionalan broju zastupnika u Skupštini TK – rekao je Bešlagić.

Predsjednik KO Naše stranke TK Zvjezdan Karadžin je rekao da je Naša stranka dostavila spisak ljudi koji mogu biti ministri, a u ovisnosti koja ministarstva stranka dobije biti izabrani i određeni ljudi.

Iz Naše stranke kažu da ovo nije koalicija, nego većina koja ima mogućnost da demokratski smijeni vladu, što je i učinjeno.

– Mi ne bi bili principijelni da srušimo vladu i da onda ne učestvujemo u novoj. Mandatar je najavio da će zakon o ispitivanju porijekla imovine biti jedan od prvih koje će staviti na dnevni red, insistirat će na transparentnosti trošenja novca, ali i konkursa za zapošljavanje – rekao je Bešlagić.