"Valter"

Idemo zajedno

Nastavak saradnje Vlade TK i Razvojnog programa UN i naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP).

Spread the love

Uspješan nastavak saradnje i narednih pet godina između Vlade TK i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP).

Potpisivanjem saradnje stvoreni su uslovi da i u narednih pet godina bude jedan od primarnih ciljeva poboljšanje održivog i inkluzivnog razvoja, uprave i vladavine prava i pružanja javnih usluga sa ljudima u fokusu, te socijalne kohezije.

Memorandum su danas potpisali premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i zamjenik rezidentnog predstavnika Razvojnog programa UN-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov (Sukrob Košmukamedov).

Ovim  Memorandumom i današnjom prezentacijom Programa energetske obnove 408 zgrada javne namjene u nadležnosti Tuzlanskog kantona započete su i konkretne aktivnosti.

Ovim Programom obuhvaćeno je 408 objekata od čega su 80 % srednje škole i fakulteti, odnosno zgrade koje su stare preko 50 godina.

Također ovim Programom je predviđeno i sanaciju fasada, sistema grijanja, stolarije i rasvjete, kao i uštede na energentima koje se postižu izvođenjem ovih radova