"Valter"

Idemo zajedno

Nova korona karta Evropske unije

Spread the love

Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu korona kartu Evropske unije.

Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti ažurirao je kartu koja prikazuje četrnaestodnevnu zarazu na 100.000 stanovnika te tako rangira regije pojedinih država po stepenu  rizika.

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75-200, s udjelom pozitivnih većim od 4 posto te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500, a tamno crvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Zelenom su na karti ECDC-a označene regije u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih na 100 hiljada stanovnika manja od 50, a udio pozitivnih na covid-19 od testiranih manji od četiri posto ili je 14-dnevna incidencija manja od 75, a udio pozitivnih manji od jedan posto.

Stanje u Hrvatskoj:  Hrvatska obala je narančasta, a narančast je od danas i sjever zemlje. Istočni dio Hrvatske ostao je u zelenom što pokazuje da je u tom dijelu zemlje situacija epidemiološki povoljna. Grad Zagreb, obale županije od Istarske do Dubrovačke i sjeverne od Zagrebačke do Međimurske i Koprivničke na novoj su karti u “narančastom”.