"Valter"

Idemo zajedno

Nova sezona regionalne ABA lige počinje 23. septembra

Spread the love

Nova sezona regionalne košarkaške ABA lige započet će 23. septembra s ukupno 14 klubova, među kojima i tri hrvatska – Cibona, Zadar i Split, koji je ušao kao drugoplasirani u ABA 2 ligi, odlučila je u ponedjeljak skupština ABA lige.

Uz Cibonu, Zadar i Split, u ABA 1 ligi će sudjelovati Budućnost, Crvena zvezda, FMP, Igokea, Mega Bemax, Mornar, Partizan,Cedevita Olimpija, Koper Primorska, Krka i Borac iz Čačka.

Uz Cibonu, Zadar i Split, u ABA 1 ligi će sudjelovati Budućnost, Crvena zvezda, FMP, Igokea, Mega Bemax, Mornar, Partizan,Cedevita Olimpija, Koper Primorska, Krka i Borac iz Čačka,

U ABA 2 ligi će se od hrvatskih klubova učestvovati samo Gorica, a tu su još Sloboda Užice, Zlatibor, Mladost Zemun, Studentski centar, Sloboda Tuzla , Podgorica, Helios Suns, Lovćen 1947, MZT Skopje Aerodrom, Rabotnički, Spars, Sutjeska i Široki. Ako ne bude novih problema s koronavirusom, sljedeća sezona će trajati do 28. marta 2021, a završni Final Four počinje 4. aprila. Skupština lige održana je videovezom, a također je odlučeno da se neće igrati superkup, s kojim tradicionalno započinje nova sezone.  Skupština nije raspravljala o dopisu Partizana o tome može li FMP, kao drugi klub Zvezde, igrati ABA ligu, a odluka će biti donijeta za dvije sedmice.