"Valter"

Idemo zajedno

Novi vlasnik Njukastla Saudijski princ izdvojio je 300 miliouna dolara za francuski dvorac

Spread the love

Saudijski prijestolonasljednik Mohammed bin Salman otkriven je kao vlasnik francuskog dvorca koji je opisan kao najskuplji dom na svijetu, prema izvješću New York Timesa.

Kupnja golemog posjeda zapadno od Pariza za 300 milijuna dolara (275 milijuna eura) bila bi posljednja u nizu ekstravagantnih kupovina moćnog princa, koji je vodio opsežnu antikorupcijsku kampanju.

Novoizgrađeni dvorac prodan je tajanstvenom kupcu 2015., a iako se njegovo vlasništvo prikriva preko lažnih tvrtki, savjetnici kraljevske obitelji potvrdili su da je princ njegov krajnji vlasnik, objavio je u subotu Times .

Izvana, ljetnikovac izgleda kao dvorac iz 17. stoljeća u stilu palače u obližnjem Versaillesu, ali je zapravo novogradnja koja je podignuta nakon što je njen saudijski investitor buldožerom srušio postojeću imovinu iz 19. stoljeća.

Njegove antičke fasade skrivaju moderne sadržaje uključujući kino, luksuzni bazen i opkop s prozirnom podvodnom komorom tako da posjetitelji mogu uživati ​​u pogledu na koi šaran koji pliva pokraj njih.

Zemljište od 57 hektara uključuje njegovane vrtove, ogromne fontane i labirint, dok su interijeri raskošno ukrašeni pozlatom i freskama na stropovima.

Uz dvorac i jahtu, Times je ranije ovog mjeseca izvijestio i da je slika Leonarda da Vincija prodana za 450,3 milijuna dolara u studenome prodana saudijskom princu koji je djelovao u ime prijestolonasljednika.