"Valter"

Idemo zajedno

Obezbijeđena sredstva za novu zgradu Muzičke škole Tuzla

Spread the love

U Tuzli ovih dana počelo je rušenje stare zgrade muzičke škole koja je u zoni slijeganja terena i zbog velikih oštečenja mora biti srušena, na kom mjestu će biti izgrađena nova zgrada ove škole.

Početna sredstva je obezbijedila Budžetom Vlada Tuzlanskog kantona, a mnogi donatori su se odazvali da pomognu finansiranje izgradnje.

U novoj zgradi će biti  obezbijeđeni prostori za izvođenje vrlo kvalitetne nastave uz uvođenje novih odsjeka i individualne nastave za polaznike škole.

Nešto više nam je rekao:  Dejan Milkunić, direktor Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla „Ja ću vam reći samo jednu od prednosti, a to je da na drugom spratu nove zgrade treba da bude koncertna dvorana koju mi do sada nismo imali, koja će biti kulturno polazište u gradu i koju neće koriostiti samo polaznici škole nego i grad i TK u kulturne svrhe, također i novi odsjeci fagot, saksofon i kontrabas, koji ne postoji u našoj školi i možda novih odsjeka kao što su ton majstor ili muzička produkcija, smatramo da ćemo imati odličan preduslov“, tvrdi Milkunić.

 

.

.