"Valter"

Idemo zajedno

“Ovo je moja borba”: Srpska premijerka godinama je u vezi s Milicom, imaju i sina

Spread the love

“MISLIM da je dobro da razgovaramo i ne mislim da je ovo dijalog i vjerojatno sam jedina osoba koja je diskriminirana od obje zajednice i prva političarka u ovoj zemlji i regiji koja se nije uplašila i nije me bilo sram biti LGBT. Ovo je moja borba”, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić na manifestaciji Europride 2022., gdje je dočekana uz zvižduke.

“Ja se nisam udala. Ne mogu se vjenčati, živim u neregistriranom partnerstvu, ne mogu usvojiti dijete”, rekla je zatim u rijetkom javnom istupu u kojem je progovorila o svom privatnom životu.

Ana i njena partnerica Milica Đurđić imaju sina Igora, koji se rodio u veljači 2019. godine, nakon što je Milica bila na potpomognutoj oplodnji. U vezi su 12 godina. Milica radi u Centru za radiologiju i magnetsku rezonancu u Kliničkom centru Srbije.

“Upoznala ih je zajednička prijateljica”

“Sve je ispalo sasvim spontano. Upoznala ih je zajednička prijateljica u jednom gej klubu u centru Beograda. Razmijenile su kontakte i počele se viđati sve češće. Međutim, otkad je postala predsjednica vlade Srbije, Brnabić je prorijedila pojavljivanje u javnosti s curom iako njihova veza nikad nije bila tajna za Anine najbliže rođake i prijatelje”, pisali su srpski mediji 2017. godine.

Prvi put su se u javnosti zajedno pojavile krajem 2017. godine na otvaranju Muzeja suvremene umjetnosti u Beogradu. Nakon toga ih se često moglo vidjeti zajedno, a Milica je stekla simpatije srpske javnosti. 

“Milica ima svoju karijeru i posao koji je izuzetno odgovoran i težak. Razgovaramo i o mom poslu, kao što i svatko drugi razgovara u krugu svoje obitelji. Ona je, nažalost, postala javna ličnost iako to nikada nije željela. Razgovaramo o mom poslu i teškim odlukama jer je posao takav da se neupitno posljedice i kritika mog života tiču i nje. Imamo veliko uzajamno poštovanje prema karijerama i razumijevanje svih žrtava koje s tim idu. Što se tiče njenih pojavljivanja u javnosti, to je više njena podrška meni nego želja da se pojavljuje i ja joj zahvaljujem na tome”, objasnila je jednom prilikom Ana.

“Ja nisam stroga, Milica je”

Početkom godine Brnabić je o obiteljskom životu progovorila u Ami G Showu.

“Neku večer sam došla poslije svih sastanaka kući. Kako samo uvečer smije gledati crtane filmove, gledali smo njegov omiljeni crtić Veseli zečići, stalno ga gledamo. Ima ta epizoda u kojoj se oni nešto igraju i jedan mali ostalima smeta s nekom trubom. Meni je to sve u što se puše truba, a on se okrenuo i rekao: ‘To je rog.’ Otišla sam na Google i stvarno je bio rog. Rekla sam mu da je pametan, a on se okrenuo prema meni i rekao: ‘Kako si zamijenila trubu s rogom?'” ispričala je tad.

Na pitanje voditelja je li stroga u odgoju djeteta, odgovorila je: “Nisam ja, Milica je. Ja nisam stroga, ali dobro je da netko drži disciplinu.”

Izvor:Index.hr