"Valter"

Idemo zajedno

Procurilo: Schmidt će koristiti ‘bonske ovlasti’ da zaustavi ‘preletače’! Kradljivcima iz TK poništavaju se mandati?!

Spread the love

Prema ekskluzivnim informacijama do kojih je došao portal Narod.ba iz krugova blizu vrha OSCE-a, visoki predstavnik Christian Schmidt namjerava opet koristiti “bonske ovlasti” kako bi se spriječila daljnja kriminalna kupovina poslanika u kantonalnim skupštinama.

Naime, prema vrlo kredibilnim dokazima koji su dostavljeni OHR-u, ali i drugim predstavnicima međunarodne zajednice, kadrovi SDA i DF-a i njima bliskih tajkuna izvršili su krivično djelo primanje/davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, a vezano za Opće izbore 2022. godine!

prijavi se spominju već sada bivši članovi PDA Senad Alić, Jakub Suljkanović, koji su kao kandidati PDA dobili podršku građana, da bi odmah nakon izbora tu volju građana poklonili SDA-u! U istoj prijavi se spominje Abdurahman Hodžić zvani Hodža, tajkun koji je prema informacijama iz prijave osigurao veliku sumu novca za kupovinu dvojicu poslanika PDA u Skupštini TK, što je rezultiralo da SDA i DF nelegalno dobiju dva dodatna delegata u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamenta FBiH.

Kako je za Narod.ba nezvanično saopštio isti izvor, Schmidt namjerava da nametne nove izmjene Izbornog zakona kojim bi spriječio nove krađe poslanika, ali i nametnuo zabranu bavljenja politikom nalogdavcima dvojcu iz PDA, koji su evidentnom prodajom mandata prešli u SDA i time na jedan krajnje kriminalan način falsificirali izbornu volju građana.

Izvor: Narod.ba/Tip.ba