"Valter"

Idemo zajedno

Proglašenjem pobjednika u Tuzli uspješno završen 6. Tuzlanski Bingo maraton.

Spread the love

Danas u Tuzli održan u organizaciji Sportsko rekreativnog društva “Maratonac”, a uz tehničku pomoć AK Sloboda Tehnograd održan je

Na ovogodišnjem do sada najmasovnijem maratonu učestvovalo je preko 500 učesnika iz Bosne i Hecegovine i regiona.

U okviru ovog tradicionalnog sportskog događaja organizovano je prvenstvo BiH u maratonu, a održane su još trka polumaratona, trka na 5 km i trke za djecu 200 i 400 metara.

Pobjednik 6. Tuzlanskog Bingo maratona je Emir Hastor iz AK Goražde u vremenu od 2 sata 39 minuta i 55 sekundi, drugo mjesto osvojio je Davor Vidović iz AK Maraton Brčko, a treće mjesto Žarko Jovanović iz AK Doboj.

U ženskoj konkurenciji prva kroz cilj je prošla Ines Jozić iz Slavonskog broda u vremenu 3:01:06, druga je bila Lucia Kimani /AK Banjaluka/, a treća Amela Trožić iz AK Sana Sanski Most.

U polumaratonu kod muškaraca najbrži je bio Ilija Jukić, drugi je bio Branislav Čelić, a Mahir Šabić treći.

Kod žena je pobijedila Kristina Koter ispred Džane Avdić i Vesne Čavar.

U utrci na 5 km prvi kroz cilj kod muškaraca je prošao Džemal Bukvić, drugi Kerim Saračević, a treći Miloš Kundo.

Kod žena prva je Elma Hasanbašić, druga Ermina Mehmedović, a treća Delila Kafedžić.

U dječijim trkama na 200 metara u konkurenciji dječaka slavio je Mihajlo Nikolić ispred Amera Sirovine i Kerima Halilovića, dok je kod djevojčica najbrža bila Emina Demirović, druga je kroz cilj prošla Semina Mujanović, a treća Ajna Nezirović.

U utrci na 400 metara Amer Bećirović je osvojio prvo mjesto u konkurenciji dječaka, drugi je bio Nikola Pavljašević, a treći Harun Šabanović.

Kod djevojčica Ena Bećirović je prva, Merjem Dubravić druga, a Asja Suljić treća.