"Valter"

Idemo zajedno

Promocija knjige “Usnuli grad” autora prof. dr. Mithata Tabakovića

Spread the love

Sinoć u organizaciji Centra za kulturu Tuzla pred prepunom Ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli promovisana knjiga prof.dr. Mihata Tabakovića “Usnuli grad”.

Promotori knjige Jasmin Imamović i Haris Burina su o knjizi uz sve pohvale kazali su i značaj ove knjige, te koji se mogu i mnogi poistovijetiti, uz autobiografsko življenje i događaje samog autora od Bosanskog Šamca gdje je i rođen Mithat Tabaković, pa do Rijeke, Brčkog, Modriče, Sarajeva pa na kraju Tuzle. U knjizi autor se prisjeća mnogih lica posebno rijeka Bosne i Save, mnogih događaja u gradovima gdje je boravio i ljepotama koje je zapažao, a najveće ushićenje autora miris lipe i rijeka u svom rodnom gradu.

Također i recenzenti Marko Milošević koji je došao iz Srbije da podrži svog prijatelja Mithata Tabakovića uz pohvale i na kraju recenzije posvetio i pjesmu svom prijatelju.

Videoporukom prisutnim se obratio i recenzent Ivo Kobaš i također nešto više kazao uz sve pohvale o autoru i samoj knjizi.

Promociji knjige su doprinijeli i učenici Srednje muzičke škole “Čestimir Mirko Dušek” Tuzla skladnim izvedbama za koje su nagrađeni velikim aplauzom prisutnih.