"Valter"

Idemo zajedno

Prva u nizu terenskih akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada u Gradu Tuzle

Spread the love

Prva u nizu terenskih akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada u okviru projekta „Let’s Do It Tuzla“ bit će realizovana u subotu, 19. septembra 2020.  godine u Gradu Tuzla. Fokus ove akcije je na čišćenju šumskog i zelenog pojasa na Izletištu „Ilinčica“, konkretno na potezu od vidikovca „Ilinčica“ (mezarje „Goli Brijeg“), pa sve do račvanja puteva koji vode prema naselju Orašje i prema naselju Par Selo (unutar samog izletišta).

Pored navedene, terenske akcije će biti realizovane i na velikom broju drugih lokacija i to postepeno, u periodu od 19. septembra do 10. oktobra. Riječ je o sljedećim lokacijama: Izletište “Ilinčica” (preostala područja), park “Slana Banja”,parking kod Filozofksog fakulteta UNTZ, vidikovac “Kicelj”most kod biše „Livnice čelika“ i pojas pruge kod glavne Željezničke stanice, ali i područja okolnih mjesnih zajednica: Mramor, Dobrnja, Pasci, Kiseljak, Gornja Tuzla, Solina, i Slavinovići. Tačni datumi realizacije ovih terenskih akcija, plan čišćenja, satnica rada i druge informacije biće dostupne na Facebook Fan stranici „Let’s Do It Tuzla“, dok Vam iste možemo dostaviti i na upit.

Predstavnicima medija, na prvoj u nizu terenskih akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada zakazanoj za 19.09.2020. godine na izletištu „Ilinčica“, od 10h za izjave će biti dostupni:

  • Adnan Imamovićizvršni koordinator projekta “Let’s Do It Tuzla”
  • Amar Kavgićprojekt koordinator, UG “Multi” Tuzla
  • Selma Omerovićterenski koordinator projekta “Let’s Do It Tuzla”
  • Edisa Bajramović, predstavnica kompanije „Eko život“ d.o.o. Tuzla.

Ovim putem Vas pozivamo da medijski ispratite ovu terensku akciju, koja će zapravo biti dijelom svjetskog dana čišćenja „World Cleanup Day“, koji će sinhronizovano biti sproveden u preko 180 zemalja svijeta. Na taj način Tuzla će po deveti put zaredom biti dijelom svjetske priče u kojoj je učešće do sada uzelo preko 35 miliona volontera! Smatramo da je ova terenska akcija čišćenja, uz Vaše prisustvo na istoj, idealna prilika da informišete javnost o rezultatima koje su zajedničkim snagama postigli članovi “Let’s Do It Tuzla” tima uz pomoć aktivista nevladinih organizacija, stručnih službi i svih građana/ki Grada Tuzla.