"Valter"

Idemo zajedno

Sarajevska promocija knjige ‘Bijela tačka’ autorice Amile Zonić

Spread the love

Prema riječima autorice, dugo joj je trebalo skupiti hrabrost i, nakon višedecenijskog rada u elektronskom mediju, ostvariti svoj mladalački san da napiše nešto lično, a ipak naše “made in Bosnia”

U subotu, 4. novembra, u 19 sati, u “Art kući sevdaha” u Sarajevu bit će promovirana zbirka kratkih priča “Bijela tačka” autorice Amile Zonić iz Tuzle. Knjiga sadrži 123 kratke priče na 250 strana.

Promotor knjige će biti književnik Nihad Mešić iz Tuzle, moderator književnik Milorad Kostić iz Sarajeva, a muzički gost na gitari mladi Armin Smajić , talentovani učenik 4. razreda Srednje muzičke škole u Sarajevu. 

Knjiga je ovog ljeta, a već je pobrala simpatije čitalačke publike u Tuzli, Zenici, Brčkom…. Riječ je o djelimično autobiografskom štivu, obojenim emocijama objavljenima, ali i duhovitim opaskama. Svojevrsna hronika prepuna detalja, odnosno crtica iz naših života. 

Prema riječima autorice, dugo joj je trebalo skupiti hrabrost i, nakon višedecenijskog rada u elektronskom mediju, ostvariti svoj mladalački san da napiše nešto lično, a ipak naše “made in Bosnia”. 

Knjigu čine četiri poglavlja: Rani dani i radovi, Mladost i rat, Od svega pomalo za svakog ponešto i Mi volimo životinje, one vole nas.   

 

bijela-tacka-amila-zonic

Amila Zonić rođena je u Tuzli. U rodnom gradu završila je osnovnu i srednju školu. Školovanje je nastavila 1988. godine na “Fakultetu političkih nauka” Univerziteta u Sarajevu gdje je, prije početka rata, stekla zvanje diplomiranog novinara. 

Od 1996. godine radi u Radio – televiziji Tuzlanskog kantona na poslovima urednice Dnevnika i drugih informativnih emisija. Dugi niz godina je radila i još uvijek radi i kao reporter koji sa terena putem “malih ekrana” donosi raznovrsne priče u naše domove. 

Afinitet prema pisanju, umjetnosti i analizi naše realnosti doveo je i do njene prve zbirke priča “Bijela tačka”. Osim proze, piše i poeziju. Živi i radi u Tuzli. 

Valtertuzlanski.ba/(DEPO PORTAL)