"Valter"

Idemo zajedno

Sloboda rutinski odradila posao u Bratuncu za devetu vezanu pobjedu

Spread the love

Ekipa Slobode je u okviru 16. kola Prvenstva BiH gostovala u Bratuncu protiv istoimenog premijerligaša kojeg su u prvom dijelu sezone savladali u Mejdanu.

Bratunac je jako dobro otvorio utakmicu mini serijom koja nije dugo trajala, ali smo u prvoj četvrtini mogli vidjeti nadmetanje u igri između ove dvije ekipe. Sloboda pred kraj prvih 10 minuta polako nameće svoj ritam i rezultat na semaforu je 18:23 za goste. Drugi period igre rezultatski je djelovao kao preslika prvog iako gosti nisu dozvoljavali protivniku da spusti svoj zaostatak i držali su kontrolu uz dvocifrenu prednost pa se na odmor otišlo pri rezultatu 35:47 za crveno-crne.

Treća dionica stavila je tačku na današnju utakmicu budući da su igrači Slobode postigli 30 poena u ovom periodu igre i na taj način završili svoj posao kada je riječ o ovom gostovanju. Rezultatom 55:70 ušlo se u zadnju četvrtinu gdje su priliku dobili igrači s klupe na obje strane, a i u posljednjih 10 minuta crveno-crni su bili efikasniji od domaćina tako da su odnijeli pobjedu u svakoj od četiri odigrane četvrtine. Ubjedljiva pobjeda Slobode od 28 poena razlike u Bratuncu rezultatom 68:96 (18:23; 17:24; 15:30; 18:19).

Bolji pojedinci su bili, Draško Albijanić sa 21 postignutim poenom, pratili su ga Adi Alikadić i Ibrahim Durmo sa po 15 dok su Haris Delalić i Đorđe Lelić dodali 12, odnosno 10 poena. Kada su u pitanju igrači Bratunca, najefikasniji su bili mladi Miloš Šarenac sa 15 te Aleksandar Pantelić sa 14 zabijenih poena.

Sloboda je novom pobjedom u okviru Prvenstva BiH zabilježila omjer od 11 pobjeda i tri poraza te se nalazi na drugom mjestu uz utakmicu manje od prvoplasiranog Širokog.

Izvor: OKK Sloboda