"Valter"

Idemo zajedno

Sloboda sprema ekipu za povratak: Na Tušanj stigli bivši članovi Dinama, Sarajeva, Zrinjskog…

SONY DSC

Spread the love

Srđan Vulić, Nermin Mujkić, Marko Baltić, Faruk Dalipagić i Said Bajrić novi su igrači Fudbalskog kluba Sloboda.

Nermin Mujkić je u prošloj sezoni bio član juniorskog tima Istre, a prethodno je bio član omladinskih selekcija Dinama iz Zagreba i FK Sarajevo.

Marko Baltić je u prošloj sezoni bio član prvaka Prve lige FBIH, ekipe GOŠK-a.

Za ekipu GOŠK-a je u prošloj sezoni odigrao 26 utakmica na stoperskoj poziciji i postigao je dva gola.

Vulić u Slobodu dolazi iz TOŠK a. Prethodno je bio član juniorske selekcije Zrinjskog, gradačačke Zvijezde, GOŠK-a, Čapljine, Leotara.

Dalipagić je mladi golman porijeklom iz Sarajeva. Prošao je sarajevsku školu fudbala, a nakon toga je nastupao za omladinske selekcije Željezničara, Zrinjskog, Gorice i za seniorski tim Karlovca 1919.

Said Bajrić je bio član omladinskih selekcija Tuzla Citya.

Jučer su iz Slobode ozvaničili šest potpisa. Na Tušanj su stigli Azir Muminović, Haris Dilaver, Kenan Dervišagić, Ardonis Mućaj, Dino Kalesić i Anes Vazda.

Iz redova ekipe sa Tušnje su jučer potvrdili i da Said Husejinović i Muharem Ćivić ostaju u crveno crnom dresu. I pored drugih ponuda koje su imali, bitne karike u tmu Slobode odlučile su se na produženje ugovora.

Sloboda je prethodnih dana kompletirala stručni štab. Šef struke je Zlatan Nalić, njegovi prvi saradnici su Darko Mitrović i Eldin Čengić, a za rad s golmanima zadužen će biti Mirsad Dedić.

SONY DSC