"Valter"

Idemo zajedno

Šuterski raspoložena Sloboda savladala Mladost u Mejdanu

Spread the love

OKK Sloboda sinoć je  savladala KK Mladost Mrkonjić Grad. Konačan rezultat utakmice glasio je 97:87 (27:21, 17:18, 22:24, 31:24).

Igrači trenera Damira Mulaomerovića ozbiljno su shvatili njegovu izjavu uoči susreta sa ekipom Mladosti kako je ovo jedna od ključnih utakmica za nastavak sezone. Gosti su stigli u Mejdan na krilima tri vezane pobjede, ali sjajan niz je prekinut odličnom partijom crveno-crnih koji su večeras pogodili 14 trojki dok su procenti šuta za dva poena također bili na zavidnom nivou. Šuterski raspoložen domaćin uspio je nametnuti svoj tempo na početku, a upravo na konto dobre šuterske večeri uspjeli su prebroditi neugodne nalete gostiju u na trenutke napetoj utakmici punoj tenzija.

Da su domaći imali izvrsnu šutersku večer potvrđuje i podatak po kojem je Sloboda na kraju susreta imala čak pet dvocifrenih igrača po broju poena. Redom su tu bili već spomenuti Strong sa 24 poena, Ibrahim Durmo je imao 18 uz novi double-double kojem je dodao 11 skokova, 16 je zabio Ivan Miličević koji je “flertovao” sa double-double učinkom uz svojih devet skokova, a po 14 su dodali Fahrudin Manjgafić i Đorđe Lelić. Kod gostiju su zapažene uloge imali Jovan Đorđević Marinković sa 24 poena te Đoko Šalić sa 22 postignuta poena.