"Valter"

Idemo zajedno

Svečano otvorenje renoviranih prostorija JU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“

Spread the love

U povodu svečanog otvaranja renoviranih prostorija u JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla Fondacija tuzlanske zajednice organizuje press konferenciju1.10.2021. godine u 13:00 sati u Domu.

Prostorije, koje čini prostrana dnevna soba sa trpezarijom, šest pripadajućih spavaonica, toaleti i dvije lođe, kompletno su renovirane i uređene u okviru inicijative „Za moje sretnije djetinjstvo“ tokom koje je uz podršku brojnih građana i lokalnih biznisa prikupljeno preko 55 000 KM.

U prvoj fazi kampanje na www.doniraj.ba zahvaljujući preko 200 donatora za samo 2 mjeseca prikupljen novac potreban za adaptaciju neuslovnih prostorija površine 257m², nakon čega je uslijedila izvedba radova. Ovim su stvoreni uslovi za ugodniji život 13 štićenica doma.

1.10.2021. godine vas pozivamo da zajedno proslavimo uspjeh, zajedništvo, podršku i odgovornost prema zajednici i njenoj najranjivijoj kategoriji:

12:45 – 13:00 – izjave za medije

13:00 – 13:30 – press konferencija

13:30-14:00 – snimanje insertaže (obilazak uređenih prostorija)

14:00 – 15:00 – druženje sa djecom uz prigodan program

 

U društvu koje je u lošem socio-ekonomskom stanju, djeca bez roditeljske skrbi nalaze se na marginama. Potrebno je uložiti još dosta napora kako bi svakom djetetu bez adekvatnog roditeljskog staranja bilo omogućeno da živi, raste i razvija se u okruženju punom ljubavi. Iako mnogi segmenti ovog problema nisu u našim rukama, kao zajednica možemo inicirati velike promjene, što smo pokazali upravo na ovom primjeru.

Tekuća sedmica slavi se kao Evropska sedmica filantropije i ova uspješna kampanja prilika je da se razgovara o filantropiji, kao načinu ulaganja za bolju budućnost, za razvoj našeg društva i to na udružen, sistematičan i transparentan način.