"Valter"

Idemo zajedno

Udruženje “PIPOL” Tuzla obilježilo Međunarodni mjesec borbe protiv leukemije i malignih oboljenja

Spread the love

Povodom Međunarodnog mjeseca borbe protiv leukemije i malignih oboljenja, Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ 30.09.2020.godine realizovalo je završne aktivnosti u sklopu “Zlatnog septembra” koji se u svijetu i u BiH obilježava kao mjesec podizanja svijesti o pojavi malignih oboljenja kod djece i mladih.

U Srebreniku na sportskom poligonu Prve osnovne škole oformljena je “živa” zlatna vrpca, u znak podrške mališanima oboljelim i izliječenim od raka, i u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane. Ovom prilikom učenicima i osoblju škole je uručen i donatorski ček, te plaketa za društvenu odgovornost za pobjedu na nagradnom konkursu “Ljubav i podršku pruži – nagradu  zasluži”.

U općini Lukavac je istog dana u 19.00. sati  upriličen performans, osvijetljena je zgrada Općine u simbol “Zlatne vrpce” koja je međunarodno priznati simbol borbe protiv raka u dječijem dobu, a navedene aktivnosti su se realizovale pod pokroviteljstvom općine Lukavac i prof. dr. Edina Delića – načelnika općine Lukavac, i u saradnji sa Centrom za kulturu Lukavac na čelu sa direktorom Erminom Prijićem.