"Valter"

Idemo zajedno

Ukrajinci šokirani otkrićem: Njihovi vlastiti rođaci u Rusiji ne vjeruju da je rat stvaran

Spread the love

Razgovor oca koji je u Rusiji i sina koji je u Ukrajini:

Ovo nije rat, već specijalna operacija

Jedna zemlja je prešla granice druge, granatirala i zauzela gradove, ubijajući i vojsku i civile. To je upravo rat . Ruske vlasti se boje ove velike riječi, jer “specijalna operacija” zvuči jednostavnije, ugodnije i ne toliko strašno za ruski narod. Ali ovo je samo način da se manipulira vama i vašim osjećajima.

Pogađali su vojne ciljeve. Ostalo je lažno

Već postoje deseci fotografija i videa bombardiranja bolnica, vrtića, škola, privatnih kuća i visokih zgrada. Cijeli stambeni prostori su uništeni u Harkovu i Černigovu. Nemoguće je stvoriti toliko lažiranja o istim zgradama. Da, i svatko od nas ima prijatelje u različitim gradovima Ukrajine. Komuniciramo, saznajemo o uništenju od prvog lica , čak ni s TV-a. Razumijete da ne može postojati tako velika zavjera.

Sami po sebi, nikada ne bismo pobijedili

Ali što je s mrtvom djecom ? U Harkovu su digli u zrak automobil u kojem je cijela obitelj pokušala pobjeći iz grada. Ovo je pravi terorizam. Unatoč činjenici da je Kharkov općenito jedan od gradova koji najviše govore ruski u Ukrajini . Poput Nikolajeva, Hersona, Donjecka… Kad bi civili doista dočekali rusku vojsku kao oslobodioce, bi li onda neprijateljstva trajala toliko dugo?

Ukrajinci su molili Putina da ih zaštiti od nacizma

Ako je tako, zašto Ukrajinci danas ne bježe u Rusiju ? U bilo kojem neovisnom izvoru možete pročitati da se milijun izbjeglica iz Ukrajine sada nalazi u Moldaviji, Poljskoj, Rumunjskoj i drugim zemljama. Ako se radi o specijalnoj operaciji spašavanja, onda bi spašeno civilno stanovništvo ostalo u svojim gradovima ili bi se preselilo u Rusiju .

Vi sami sebe bombardirate. Ovo je provokacija

Rusija je već koristila ovaj trik kako bi opravdala svoje vojne upade u Moldaviju 1991. i Gruziju 2008. godine . Povijest se ponavlja. Danas cijeli svijet bilježi činjenicu da ruska vojska bombardira ukrajinske gradove . Vjerujete li da je cijeli svijet umiješan u provokaciju protiv Rusije? Čak i Australija?

Vaša vojska od ljudi pravi živi štit

Ruske trupe okružuju gradove, presijecaju ceste, zauzimaju položaje u prigradskim selima. Ukrajinska vojska ostaje u tim gradovima i brani ih . Upravo to treba učiniti vojska napadnute zemlje . Mi branimo svoju državu i ne trebamo predati svoje gradove s građanima. Ali ovo nije isto što i “ljudski štit”.

Stalno vas lažu!

Naša zemlja ima političku oporbu, nezavisne medije i slobodu govora . A Rusija je sada uvela kaznenu odgovornost za nepodržavanje rata. Vaša oporba je ubijena ili zatvorena, čak i bezazleno mišljenje je zabranjeno iznositi, društvene mreže su onemogućene, a nezavisni mediji uništeni. Zašto, znajući to, mislite da nas lažu?

Da nije došla Rusija, došao bi NATO

Ukrajina nije članica NATO- a i nije bila ni blizu da postane članica saveza. NATO nije imao razloga doći u Ukrajinu. Ali sada Putinov rat stvarno plaši susjedne zemlje i može samo pridonijeti širenju NATO-a. Na primjer, neutralni Finci već pokreću ovo pitanje. Odnosno, ako se Putin borio protiv NATO-a, samo je pogoršao situaciju.

Da Rusija nije došla, onda bi Rusija bila napadnuta

Vlasnici nuklearnog oružja nisu napadnuti – takvih samoubilačkih zemalja jednostavno nema. 1994. Ukrajina se odrekla nuklearnog oružja , a Rusija i niz zemalja potpisale su jamstva naše teritorijalne sigurnosti. Rusija je 2014. prekršila te sporazume. Sada nema niti jednog dokaza da je nešto prijetilo vašoj zemlji, pogotovo s područja Ukrajine, koja čak nije ni članica NATO-a .

Europa manipulira vama

Zašto Europi trebaju nove izbjeglice ? Sada je otvorila svoje granice i dopušta svim ukrajinskim ženama i djeci da prolaze, pomažući im. Za Europu je to neisplativo , kao i sam rat na njezinim granicama. Europska gospodarstva također će patiti zbog odbijanja suradnje s Rusijom u mnogim područjima. Teško je razumjeti zašto je Europa takva.

Vjerujem našim medijima. Ne mogu svi lagati

Da, ne mogu, ali samo kada među njima ima provladinih, oporbenih i nezavisnih . Općenito, oni su različiti. U Rusiji više nema drugog i trećeg – sada se ubijaju posljednji, poput Ekho Moskvy ili Rain. Svi TV kanali su samo provladini, odnosno rade za državni aparat i govorit će što je vlast naredila. U eteru koriste neskrivenu agresiju, etikete, uvrede (na primjer, riječ “narkomani” protiv Ukrajinaca). Nije čak ni novinarstvo – tako funkcionira propaganda .

Ne vjerujem nikome! Vodi se informacijski rat

Slažem se da doći do istine može biti teško. Možete početi s najmanjim, najočitijim koracima . Primjerice, može li se vjerovati državnim medijima ako ih u potpunosti kontroliraju vladajući? Od samog početka su izjavili da ruska vojska ne trpi gubitke, ali se to također ne događa u neprijateljstvima. Istaknite ono u što definitivno ne možete vjerovati. Gledajte videozapise i fotografije iz stranih izvora – ne ruskih, ne ukrajinskih. Uostalom, imaš mene . Ja sam za vas oči i uši ovog rata. Zašto bih te prevario?

Mogu li utjecati na nešto?

Tišina stvara privid podrške . I ovim vaš režim prikriva svoje ratne zločine u Ukrajini. Vaš glas utječe i na vašu vojsku . Shvatite da se ovamo šalju mladi nespremni momci, oni umiru tisućama. I nećeš se zvati pravim brojem. Štoviše, Rusija je odbila prihvatiti leševe svojih vojnika. Ovo je zločin i nad vašim narodom . Možete barem početi pričati o tome što se događa vašim prijateljima i poznanicima. Čak mi je i vaš najmanji doprinos vrlo važan i bit ću vam zahvalan na tome.

Ne mogu ići tamo gdje ne mogu

Ako niste spremni zauzeti Ukrajinu, razmislite o tome što čeka samu Rusiju . Već možete vidjeti što se događa s tečajem. Rastuća inflacija, deprecijacija rublje, siromaštvo – ovo je vaša nova stvarnost. Sada stotine poduzeća napuštaju Rusiju, tako da će tisuće Rusa ostati bez posla . Nedostatak robe je neizbježan. Cijeli svijet se okreće od Rusije, nastupa vrlo ozbiljna izolacija koja će pogoditi apsolutno sve.

Sin:  Pokrenuo je web stranicu papapover.com