"Valter"

Idemo zajedno

“Uruženje oboljelih od celijakije” TK proslavili 15 godina uspješnog rada

Spread the love
Nije  lako se godinama boriti za svoje članove ali evo već 15 godina je za njima te se našlo malo vremena i da se obilježi jubilej od 15 godina postojanja i rada.
Ovaj jubilej su proslavili sa svojim članovima i gostima koji su se pridružili ovom jubileju a posebno za pomoč u radu predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona, dugogodišnji priojatelji prof. dr. Fejzo Džafić, mr.sc. Lejla Jašarević, Fehrija Šljivić i drugi.
“Moja bolest nije moj odabir”  moto je ovog  Udruženja koji  svakodnevnim zalaganjem zajedno sa svojim članovima ukazuje na problem osoba oboljelih od celijakije, pokušavajući da podignu svijest o ovoj bolesti, kao i činjenici da je svakim danom sve više osoba kojima se dijagnosticira celijakija“, kazala je Suada Salihović, predsjednica Udruženja, pojasnivši da Udruženje okuplja oboljele, ali i roditelje djece koja žive s celijakijom.
“Celijakija je bolest koja „tiho“ ali ozbiljno narušava zdravlje, ne tako jednostavna za dijagnosticiranje, ali i izuzetno „skupa bolest“. Stoga je naše djelovanje od izuzetnog značaja i cilj nam je da zajedničkim snagama ustrajajemo u traženju svojih prava, kako bi našoj djeci obezbjediti bolju budućnost”, dodala je Salihović.

Naravno tu je i slavljenička torta posebno pravljena za osobe oboljele od ove bolesti.