"Valter"

Idemo zajedno

XVIII TKT-FEST-Dani akademskog teatra 2020»

Spread the love

U periodu od 28.11. – 02.12.2020. godine organizirat će se tradicionalno, internacionalni, teatarski festival «XVIII TKTFESTDani akademskog teatra 2020» pod motom: Punoljetstvo na margini. Pored toga bit će obilježena i 40-ta obljetnica umjetničkog rada glumca, profesora, reditelja i producenta Vlade Keroševića.

Ovo je jedinstvena, međunarodna, teatarska manifestacija koja se uobičajeno događa 27.03. povodu Svjetskog dana teatra u gradu Tuzli, Federaciji, a i u državi BiH događa, a koja je radi pndemije KOVID19 morala bit odložena i koja okuplja teatre, teatarske umjetnike i studente Akademija, kako iz BiH, tako i iz ostalih zemalja regije, a i šireg europskog prostora.

Na ovogodišnjem festivalu, bit će izvedeno 5 predstava za 5 dana i gostovat će u našoj sredini preko 40 teatarskih umjetnika iz: Hrvatska, (Zagreb, Bale-Valle), Srbija, Beograd), i Bosna i Herce-govina, (Tuzla), među kojima su studenti glume i diplomirani mladi glumci prvog, drugog i trećeg ciklusa 2 Akademije iz BiH i okruženja (Tuzla i Osijek). Festival će biti otvoren 28.11.2020. u 19,30 u Teatru kabare Tuzla, promocijom monografije u povodu 40 godina umjetničkog rada Vlade Kero-ševića, kao predstavom „Šta se bijeli u gori zelenoj“, magistarskim radom Sadike Kahrimanović, u režiji Damira Altumbabića, a nakon toga bit bit će prikazane i ostale predstave navedene u repertoaru festivala. Sve predstave će se izvoditi i na sceni Teatra kabare Tuzla.

Predlažemo najavna gostovanja predstavnika teatra u Vašim radio i TV programinma uživo. Za vrijeme trajanja «XVIII TKT-FESTA-Dana akademskog teatra 2020», svakodnevno, će biti snimana i televizijska hronika, u profesinalnoj video realizaciji i produkciji, koja se sastoji iz tri dijela; Vox populi, Gosti i Kritika, u trajanju od 3-5 minuta, a koju Vam, za uzvrat, teatar nudi za emitiranje u okviru Vaše programske šeme, u jutarnjim i ostalim programinma. Pored navedenog teatar će na propagandnom materijalu festivala istaknuti Vašu kuću kao medijskog pokrovitelja.

Radi toga Vas molimo da teatru pružite medijsku podršku, u periodu od 24.11. do 02.12. 2020. godine, a u terminima kad Vama prilike i mogućnosti budu dozvoljavale.

 

Prof. Vlado Kerošević, umj. voditelj teatra