"Valter"

Idemo zajedno

Završen je 21. TK-a Open i 6 Memorijal Fuad Hadžiavdić-Fudo, karate turnir

Spread the love

Danas u Tuzli u organizaciji Karate klub “Tuzla” Tuzla završen tradicionalni  21. TK-a Open i 6. Memorijal Fuad Hadžiavdić Fudo. Jedan od najstarijih i najkvalitetnijih sportskih takmičenja uopšte je ove godine okupio 760 takmičara, 69 klubova iz 7 država. Titula najupsješnijeg karate kluba po broju osvojenih medalja je pripala Karate klubu “Regeneracija” Velika Kladuša, drugo mjesto je osvojio Karate klub “Orkka” Lukavac, dok je trećeplasirani bio Karate klub “Seiken” Živinice. (domaćin nije ulazio u bodovanje za najupsješniji klub).

U sklopu 6. Memorijalnog turnira Fuad Hažiavdić Fudo je održano takmičenje u open kategoriji u muškoj i ženskoj konkurenciji. U kategoriji muškaraca prvo mjesto je osvojio Hamza Ćajić “Orkka” Lukavac drugoplasirani je bio Anes Bostandžić dok su trećeplasirani bili Džuho Rijad i Saša Nedić.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Dina Mahmud KK “Champion” Ilidža, drugoplasirana je bila Monika Rajić, dok su trećeplasirane bile Belma Omerović i Anita Tadić.

Podjednicima TK-a Opena podijeljena su priznanja i novčane nagrade.