"Valter"

Idemo zajedno

Koronavirus i moj prvi blog članak

Spread the love

Koronvirus i moja očekivanja
U ovoj sferi izoliranosti na pandemiju koronavirusa i odluka naših vlasti o ovoj izoliranosti.
Tako u svojoj oazi u kojoj sam i sam izoliran malo razmišljam i dolazim do zaključka da nas ova izoliranost čini još više povezanima, za to postoje mnogi razlozi.
Neko je izmislio i ove društvene mreže kroz koje smo još više povezani, žao mi je što neki nemaju internet veze pa ne mogu pratiti ova sva događanja u našem gradu, kantonu, Federaciji, Bosni i Hercegovini , okruženju i svijetu, posebno kako reče Sabina Jogunčić i za djecu koja putem interneta ne mogu pratiti školsku nastanu onlajn.
Ovu situaciju koju sada imamo moramo iskoristiti, za vrijeme koje će doći, vjerujem bolje, jer ćemo steći veliko iskustvo, šta i kako moramo raditi za budućnost svih nas.
Vidim samoinicijativnu organizovanost našeg naroda da pomognu starijim osobama, prijateljima, komšijama, i svima kome je potrebna pomoć, to nas čini posebnim ljudima.
Moramo , ovo sve dobro imati na umu da je zajedništvo uzrok sreće življenja i opstanka.
Vjerujem da naši političari neće koristiti ovo stanje za ličnu promociju kako sebe tako i stranaka iz kojih dolaze a narod pamti nagrađuje i kažnjava.
U ovoj kriznoj situaciji, sada tek vidim a vjerovatno i vi, kada su granice zatvorene, šta znači ona deviza kupujmo domaće, čuvajmo naše fabrike, industriju, poljoprivredu, zanatske radnje i da ne nabrajam sve što je naše bosnasko-hercegovačko
Posebno u ovoj situaciji moramo cijeniti i izraziti veliku zahvalnost našem zdravstvenom sektoru i svim zaposlenim u tim ustanovama, kako se kaže u narodu „ratnici u bijelom“.
Ne mogu zaboraviti i druge ljude koji ulažu svoje zdravlje i živote, zaposlenim u trgovinama, pekarama, objektima za pripremu i proizvodnju hrane, policiji,vojsci, vatrogascima, i svim drugim zaposlenim koji pružaju usluge našim građanima.
Još jednom se zahvaljujem svim dobrim ljudima i ujedno vas molim, budimo odgovorni, čuvajmo sebe i sve oko nas , valjda ćemo uspješno preboljeti i ovu pandemiju zvanu koronavirus, poslije toga nas čeka velika obaveza, da sačuvamo našu privredu, radna mjesta i cijelu državu.
Vaš Valter Tuzlanski