"Valter"

Idemo zajedno

Objavljena vremenska prognoza i za dane vikenda:

Spread the love

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u sjevernim područjima. U Hercegovini sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 13 stepeni, Ivan Sedlo 16, Sokolac 17, Bugojno, Drvar, Livno i Sarajevo 18, Sanski Most i Tuzla 19, Bihać, Gradačac, Prijedor i Zvornik 20, Banja Luka, Doboj, Široki Brijeg i Zenica 21, Grude i Stolac 22, Neum 23, Trebinje 24, Mostar 25 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

Danas u Bosni umjereno, a tokom poslijepodneva i pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano – poslijepodne su mogući pljuskovi u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera, najviša dnevna temperatura između 25 i 31 stepen, na jugu zemlje između 32 i 37U Sarajevu prijepodne pretežno sunčano vrijeme, a više oblačnosti u drugoj polovini dana. Poslijepodne i u večernjim satima moguća i kiša. Najviša dnevn temperatura oko 29 stepeni.

Danas je i za većinu zemlje – osim za područje Prijedora – upaljen žuti meteoalarm. Na području Mostara upozorava se na velike vreline, a za ostatak države na grmljavinsko nevrijeme.

Petak: U Bosni pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini umjereno oblačno. Pretežno oblačno na sjeveru Hercegovine gdje su povremeno mogući pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje od 31 do 35 stepeni.

Subota: U Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Padavine su uglavnom Bosni, a u Hercegovini lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27, na jugu zemlje do 31 stepen.

Nedjelja: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.