"Valter"

Idemo zajedno

DOLAZI NOVA ERA, MERKELOVA NE RAČUNA VIŠE NA AMERIKU!

Spread the love

Kancelarka Njemačke najavila novu organizaciju Evrope, uz manji uticaj Vašingtona…

Njemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas u Minhenu da je neophodno jedinstvo Evrope sada kada se svijet potpuno iznova organizuje.

Merkelova, koja je kao prva njemačka kancelarka prisustvovala sjednici vlade pokrajine Bavarske, na konferenciji za štampu, istakla je da Evropa znači “bezbijednost“ za Njemačku.

Naglasila je da je veoma bitno sve što se trenutno, tokom predsjedavanja Njemačke EU, dešava u Briselu.

– Svijet se trenutno iznova organizuje. To da SAD štite EU nije više nešto što se podrazumijeva. Zbog toga je jedinstvo u Evropi bitnije nego ikada – poručila je Merkelova.

Inače, uoči današnjeg boravka Merkelove u Bavarskoj mediji su špekulisali da bi to mogao biti znak da podržava moguću kandidaturu premijera Bavarske Markusa Sedera za budućeg njemačkog kancelara.

Seder je šef bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU), sestrinske konzervativne Hrišćansko-domokratske unije (CDU) Angele Merkel.

Merkelova je, upitana da li podržava Sedera za budućeg kancelara, podsjetila je da je ranije najavila da se neće kandidovati za šefa vlade na idućim izborima i da želi da se drži po strani po pitanju ko će biti njen nasljednik.

– Zbog toga ne želim da komentarišem to pitanje – rekla je on