"Valter"

Idemo zajedno

Irfan Peljto će dobiti diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine

Spread the love

Najbolji bh. sudija već nekoliko godina na sjajan način promoviše svoju zemlju na utakmicama širom Evrope

Najbolje bh. sudije, Irfan Peljto, Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo uskoro će dobiti diplomatske pasoše Bosne i Hercegovine, ekskluzivno saznaje portal Radiosarajevo.ba od izvora iz Ministarstva vanjskih poslova naše zemlje.

Šef bh. diplomatije Elmedin Konaković nastavlja vrijedno nagrađivati uspješne sportiste i sportske ambasadore naše zemlje, pa će, nakon najbolje bh. biciklistikinje Lejle Njemčević, diplomatski pasoš naše zemlje dobit će i sudijska trojka F/NS BiH, koja posljednjih nekoliko godina sjajno promoviše Bosnu i Hercegovinu na međunardnim utakmicama Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Podsjetimo, Lejla Njemčević je jedna u nizu uspješnih sportašica BiH koja je dobila diplomatski pasoš, a preuzela ga je 13. marta na svečanosti u Sarajevu.

– Ova odluka je nagrada za Irfana Peljtu, Senada Ibrišimbegovića i Davora Belju za sve što su učinili za BiH na sjajnoj promociji naše zemlje. Zaista su za odlično suđenje, na kraju i pohvale iz UEFA-e, zaslužili da dobiju diplomatske pasoše.

Želimo da nastave na putu na kojem grade karijere i da im diplomatski pasoši budu obaveza da još bolje i na častan način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu, na utakmica UEFA-e a i u dogledno vrijeme na susreti na europskom i svjetskom prvenstvu, dodao je izvor iz Ministarstva vanjskih poslova za portal Radiosarajevo.ba.

Na pitanje kada će Irfan Peljto, Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo dobiti diplomatske pasoše, poručeno da će se to desiti čim se usklade njihovi slobodni dani sa obavezama ministra Elmedina Konakovića.

– Čim se usklade njihovi slobodni dani sa obavezama ministra Elmedina Konakovića. Vjerujemo, uskoro, a gledat ćemo da bude što prije, poručeno je za gore spomenuti portal.