"Valter"

Idemo zajedno

Osamnaestogodišnja Anja iz Tuzle iza sebe već ima četiri solistička koncerta

Spread the love

Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovom pričama i od petka glasajte za njih.

Anja Mujagić rođena je 1.2.2005. godine u Tuzli.
Tokom odrastanja ljubav prema umjetnosti odrazila se kroz ples, glumu i onu koja traje i danas – muziku.

Sa osam godina upisuje muzičku školu, a danas je maturant Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” na teoretskom i instrumentalnom odsjeku za klavir u klasi prof. Slađane Dedić.

Anjina poruka mladima:

Ukoliko se dovoljno trudimo, uz talenat i pravog mentora, uspjeh neće izostati.

Anjina postignuća:

Više od 60 nagrada sa federalnih i internacionalnih takmičenja u kategorijama klavir solo, klavirski duo i kamerna muzika.

Pobjednica kategorije na 20. Federalnom takmičenju, laureat kategorije Međunarodnog takmičenja za pijaniste “Ivan Rijavec”, laureat kategorije Internacionalnog pijanističkog takmičenja Smederevo.

Druga nagrada na Internacionalnom takmičenju “Matusja Blum”; pobjednik kategorije klavirski duo Internacionalnog takmičenja Davorin Jenko, Sirmium Music Festa, Međunarodnog takmičenja Primavera i mnogih drugih.

Dobitnica Specijalnih diploma za perspektivnog mladog umjetnika.

4 solistička koncerta

Anjini naredni koraci usmjereni su ka upisivanju Muzičke akademije, uz neprestan rad na stručnom i umjetničkom usavršavanju.

Anja Mujagić kandidatkinja je za priznanje BigBang #herojigeneracije u kategoriji Muzika.
Za nju od petka možete glasati na OVOM LINKU.