"Valter"

Idemo zajedno

Tviter otpustio 50 odsto zaposlenih

Spread the love

Tviter je otpustio 50 odsto zaposlenih, saopštili su iz kompanije navodeći da to neće uticati na kvalitet moderiranja sadržaja na toj društvenoj mreži.

Direktor zadužen za bezbjednost i integritet na Tviteru Joel Rot saopštio je da je otpušteno 15 odsto zaposlenih u njegovom odjeljenju, koje je odgovorno za sprečavanje širenja dezinformacija i štetnog sadržaja, kako bi umirio korisnike i oglašivače nakon preuzimanja kompanije od strane milijardera Elona Maska, prenosi Rojters.

U cijeloj kompaniji otpušteno je 3.700 zaposlenih ili 50 odsto od ukupnog broja, dodao je on, navodi britanska agencija.

S obzirom da je samo nekoliko dana do američkih međuizbora, Rot je saopštio da borba protiv štetnih dezinformacija ostaje glavni prioritet kompanije.

„Što se tiče smanjenja radne snage na Tviteru, nažalost nema izbora kada kompanija gubi više od četiri miliona dolara dnevno. Svi koji su otpušteni dobili su tri mjeseca otpremnine, što je 50 odsto više od zakonske obveze“; napisao je u objavi novi vlasnik kompanije Ilon Musk.

On je takođe potvrdio da će „Tviterova snažna posvećenost moderiranju sadržaja ostati apsolutno nepromenjena“.

Velike kompanije poput „General Mills“ i „General Motors“ saopštili su da prestaju sa oglašavanjem na Tviteru, navodi Rojters.