"Valter"

Idemo zajedno

BiH izolirana, vlast se pravi luda

Spread the love

Bosna i Hercegovina ponovo je izolirana i potpuno odsječena od vanjskog svijeta.

Hrvatska Vlada danas je donijela odluku po kojoj građani BiH koji namjeravaju ući u Hrvatsku i trošiti svoje pare, mukotrpno zarađene u BiH, morat će prvo u 14-dnevni karantin. To će naravno obeshrabriti sve da krenu bilo gdje.

Slična odluka već je na snazi u Crnoj Gori kao i u Sloveniji.

I dok se građani BiH izoliraju, ni krivi ni dužni, naše vlasti ne čine, bukvalno, ništa.

Krenimo redom.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, u izjavi za “Avaz” je kazala da je, pazite sad, iznenađena odlukom Hrvatske.

“Iskreno da vam kažem, ovo je malo iznenađujuća mjera”, rekla je Turković i rekla da će sjednica Vijeća

Ne razumije Turković, a očigledno ni Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara, da bi do utorka Hrvatska ovu odluku mogla čak i ukinuti.

Upravo je to pokazatelj koliko je inertna, traljava i besmislena ministrica Turković, ali i kompletna državna vlast. Umjesto da Vijeće ministara odmah, vanredno i hitno zasjeda kako bi zaštitilo dignitet države, oni će to tek u utorak.

Nije potrebno posebno isticati da Turković NIJE SMJELA biti iznenađena, već je trebala dan unaprijed znati i imati informacije o tome da će Vlada Hrvatska donijeti takvu odluku.

No, nisu Turković i Tegeltija jedini koji su pokazali potpuni inertnost.

Do sada nismo čuli niti vidjeli bilo kakvu reakciju Predsjedništva BiH.

Znamo da je Željko Komšić u izolaciji, Milorad Dodik maše crvenim zastavama u Moskvi, Šefik Džaferović? Pojma niko nema.

Dok se pojave i reagiraju, već je gotovo.