"Valter"

Idemo zajedno

CNN oduševljen plažom na Rabu, završila na listi 100 najljepših na svijetu

Spread the love

Dugačak je kilometar i po, a ono što ga čini prekrasnim je kristalno čisto more. Rajska plaža se nalazi u Loparu, 12 kilometara od grada Raba.

Plitko i toplo more, pijesak i prirodne ljepote okoline čine ovu plažu idealnim mjestom za najmlađe, ali veliki uživaju u njenoj ljepoti. Rajska plaža duga je kilometar i po, a ono što oduzima dah je kristalno čisto more.

Ovaj zlatni pješčani raj često se nalazi na listama najljepših plaža na Jadranu ili Mediteranu, a 2013. godine CNN ga je stavio na listu 100 najljepših plaža na svijetu.

Osim što nudi prirodne ljepote, to je i jedna od najbolje opremljenih plaža u Hrvatskoj, pa će vam se posebno svidjeti ako želite uživati u dodatnim sadržajima na moru. Tu su barovi, restorani, zabavni i sportski sadržaji, kao i biciklističke staze, piše Indeks.

Vremenom je Rajska plaža postala svojevrsni centar odbojke na pijesku, jer posjetiocima nudi čak osam lijepo uređenih terena za taj sport, na kojima se uspješno održavaju prvenstvo Hrvatske, Alpe-Adria kup i mnogi drugi turniri. Naravno, pored profesionalnih igrača, ovde uživaju i razni rekreativci koji žele da se zabave sa svojim društvom ili porodicom u ovoj popularnoj igrici na pijesku.