"Valter"

Idemo zajedno

Oglasio se Tuka: Prolazim kroz period koji nije nimalo lagodan

Spread the love

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka u disciplini 800 metara na ovogodišnjem Srebrenom atletskom mitingu u Madridu završio je na 11. mjestu, a zaostajao je više od tri sekunde za prvoplasiranim Francuzem Gabrielom Tualom.

Tuka se oglasio na svom Facebook profilu, kazavši kako prolazi kroz period kroz koji nije nimalo lagodan.

“Konkurencija je izuzetno jaka u svijetu atletike gdje svi jurišaju prema što boljim rezultatima i plasmanima na velikim mitinzima. Večeras nije bila moja noć, iako sam čvrsto vjerovao da će biti, da će stvari krenuti da se redaju po planu.

Istina je da sam trenirao jako u posljednjem periodu, morao sam jer i dalje me očekuje dosta trka do kraja sezone. Osjećao sam taj umor u nogama, pogotovu posljednjih 200m.

Ono što me uvijek izdvajalo od drugih je moje strpljenje koje me nikad nije izdalo. Kada sam bio među najboljima bio sam strpljiv, kada stvari nisu išle po planu još više sam vjerovao u strpljenje i čvrstu vjeru u novi bolji dan.

Tačno je ostalo mjesec dana do početka Svjetskog prvenstva u atletici, nema izgovora, mora se nastaviti raditi i vratiti se tamo gdje mi je i mjesto, ako Bog da! Hvala vam na velikoj ljubavi i podršci koju mi pružate pogotovu u ovim, ponekad težim, trenucima!”, poručio je Tuka.