"Valter"

Idemo zajedno

Dokle će se tolerisati nacionalno jedinstvo Izetbegović, Dodik i Čović

Spread the love

Ponovo su lideri SDA, SNSD, i HDZ u nedostatku ideja kako riješiti nagomilane probleme koji stoje pred BiH i građanima posegli retorici, nacionalne mržnje, netrpeljivosti, zloupotrebe vlasti a na kraju to je poznat metod ove trojke kada god su u problemima u vlasti koju obnašaju, a vrlo brzo će krenuti i predizborna kampanja za opšte izbore u Bosni i Hercegovini, a na koje njihovi narodi uvijek nasjedaju.
Posljednje izjave Bakira Izetbegovića, Milorada Dodika i Dragana Čovića su uvod u naprijed iznijetom, su poznati manevri iz prošlih godina, ili je to osjećaj i predviđanja gubljenja vlasti, u tom slučaju su oni uvijek partneri.

Međutim, očito je da to nikoga previše ne zabrinjava jer se odluke tri nacionalna selektora bez pogovora prihvaćaju u parlamentima. Da li su a i bitno je za BiH da su svjetske sile napokon shvatile da tri nacionalne stranke, sa svojim satelitima, zajedno sudjeluju u blokiranju napretka BiH, neke manje, a neke više. Igra Dodika i Čovića bi se brzo završila da im Izetbegović i Komšić ne vraćaju stalno vruću nacionalnu loptu na njihovu stranu, u igri koja svima njima odgovara jer se nakupilo mnogo afera koje moraju prikriti. Izetbegović, Dodik i Čović su svjesni da gube moć i da im se krug kretanja jako suzio te im jedino preostaje da se uz pomoć raspirivanja nacionalne mržnje i izazivanja straha što dulje pokušaju održati na vlasti.

Da li je to građanima BiH  jasno, šta se sve čini da bi se vlast sačuvala, vidjet ćemo u narednom periodu koji je pred nama.

Valtertuzlanski.ba