"Valter"

Idemo zajedno

Udarac Čoviću? Miroslav Škoro osnovao stranku i u BiH: Ne želimo biti opozicija, već prvi izbor

Spread the love

Desno orijentirani Domovinski pokret Miroslava Škore registrirao je stranku i u BiH.

Cilje je postati zmjena HDZ-u Dragana Čovića, javlja Hercegovina.info.

Za v.d. predsjednika do prvih unutarstranačkih izbora izabran je Slavko Andačić iz Čitluka.

“Mi smo svjesno radili u nekoj tišini. Smatrali smo dakako nije bilo potrebe za nekom ‘bukom’ i davanje vijesti ‘na sve zvona’ dok se sve ne posloži kako treba i dok ne formiramo ogranke stranke. Osnivačka skupština održana je potkraj prošle godine u novembru, a ja sam izabran za v.d. predsjednika do unutarstranačkih izbora”, rekao je Andačić.

On je istakao kako već rade na širenju stranke i da su pripremili dvadesetak podružnica. Sjedište je u Livnu, i to kao poruka, jer je taj kraj zapostavljen.

“Mi ne idemo biti opozicija HDZ-u među hrvatskim biračima, mi idemo biti prvi izbor. Mislim da će narod progledati na idućim izborima, kako je progledao i na ovim u Mostaru. Da smo zadovoljni HDZ-om BiH i HDZ 1900. te ostalim strankama, kojih je ionako previše, mi u ovo ne bi ulazili niti bi osnivali stranku”, rekao je Andačić.

Komentirao je i medijske navode da će se novoj stranci priključiti Dijana Zelenika, koja je nedavno izašla iz HDZ-a 1990.

“To je došlo od strane medija, a ne od same Diane Zelenike koliko sam ja mogao iščitati iz njenog izlaganja. Koliko sam upoznat, ona se do sada nije odlučila pristupiti našoj stranci, a i sama je rekla da razmišlja. Otvoreno smo za sve i svu si dobrodošli”, naveo je Andačić, za Hercegovina.info.