"Valter"

Idemo zajedno

(FOTO) EKSKLUZIVNO: Pogledajte slike koje su putem Sky aplikacije razmjenjivali osumnjičeni u slučaju Ibrahim Hadžibajrić i ostali

Spread the love

Na fotogradijama se vidi koliko je novca dobijala osoba pšod nazivom Rajavosa, što je bilo Sky ime Seida Hadžibajrića, sina IbrahimaHadžibajrića

Dok još traje istraga u slučaju suspendovanog načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića i ostalih, uspjeli smo doći do nekoliko fotografija, koju su osumnjičeni u ovom slučaju razmjenjivali putem Sky aplikacije.

Podsjećamo, u ovom slučaju su osumnjičeni Ibrahim Hadžbajrić, sekretarka u općini Alma Destanović, sin Ibrahima Hadžibajrića Seid i njegov prijatelj Elmedin Karišik. Oni se terete za krivična djela krivična djela organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara. Konkretno terete se u vezi sa nezakonitim izdavanjem parking prostora na tri lokacije na području općine Stari Grad i to na Austrijskom trgu, pijaci Telali i kod Doma Armije. Također, Ibrahim Hadžibajrić se sumnjiči i za neregularnosti u izbornom procesu, te da je uzeo mito u iznosu od 150.000 KM za nezakonito dodjeljivanje nekretnine jednoj osobi na području općine.

Svi su uhapšeni 9. maja ove godine u akciji Start, a 9. juna im je produžen pritvor za još dva mjeseca. Ovaj predmet je razdvojen na dva dijela. Istragu protiv Ibrahima Hadžibajrića i Alme Destanović vodi Tužilaštvo KS, dok protiv Seida Hadžibajrića i Elmedina Karišika vodi Tužilaštvo BiH, s obzirom da su njih dvojica koristili Sky aplikaciju.

image

Inače, na jednoj od fotografija koja je među osumnjičenima razmijenjena putem Sky aplikacije vidi se veća količina eura u apoenima od 500, 100 i 50 eura. Pored ove hrpe novčanica je i cedulja sa podatkom da se tu nalazi više od 100.000 eura.

Fotografija je nastala na stolu u Hadžibajrićevoj kancelariji u Općini, a na stolu se može vidjeti i publikacija pod nazivom, koje li ironije, “Na temeljima tradicije gradimo budućnost”, čiji je autor upravo suspendovani načelnik Starog Grada.

image

Na drugoj fotografiji se može vidjeti kako je dijeljen novac, odnosno dobit sa jednog od parkinga među učesnicima ove grupe. Prema podacima iz ove evidencije vidi se da je dobit iznosila više od 9.000 maraka za dva mjeseca, te da je korisnik Sky aplikacije pod imenom Rajvosa, što je Sky nadimak Seida Hadžibajrića, dobio nešto više od 7.000 KM, dok je Medo, što je Sky nadimak Elmedina Karišika, dobio blizu 2.000 KM.

image

Treća fotografija predstavlja “izvještaj” o tome koliko novca treba dobiti Seid Hadžibajrić od naplate parkinga na Trgu Austrije i kod Doma Armije. Ukupan iznos je oko 16.000 KM.

Valtertuzlanski.ba/ Oslobođenje.ba